Loopbaan Buro Factor D

Debbie Schouten De loopbaancoach van Groningen

Over Debbie

Ik ben sinds 10 jaar Levensloop(baan)coach en begeleid mensen die te maken hebben met een, door omstandigheden, veranderend toekomstbeeld: “Dit kan zowel persoonlijk als werk gerelateerd zijn. Zingeving is hierin de rode draad.”

Zelf wilde ik de kunstacademie doen, maar luisterde naar mijn ouders en koos voor een opleiding waar werk te vinden was. Ik kwam bij de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening terecht, alleen kon ik na mijn afstuderen niet aan de slag met de doelgroep waar ik graag mee wilde werken. Ik was te jong en ben toen in de kinderopvang gerold. Na jaren van zoeken, opleidingen volgen en ervaringen op doen ontdekte ik waar ik goed in ben én blij van word. Het kwartje viel: ik ben loopbaancoach!

Life is too short…
Op mijn 20ste verloor ik een studie vriendinnetje aan een verkeersongeluk. Daarvoor hadden we het nog gehad over wat we “later” zouden gaan doen. Dat was voor mij het moment dat ik begreep dat er misschien geen later zou komen. Dat ik wilde doen waar ik blij van word en dat ik niet moest wachten tot de omstandigheden perfect zijn. Omdat ik graag de wereld wilde ontdekken ben ik direct gaan sparen, heb ik een ticket gekocht en ben ik samen met een vriendin naar Indonesië afgereisd voor mijn allereerste verre vakantie. En nog vele mooie reizen volgden!

Wanneer het opnieuw niet gaat zoals gedacht…
Van nature had ik nooit een specifieke kinderwens dus toen ik mijn huidige partner ontmoette en wij samen de behoefte kregen om een gezin te starten was ik verrast. Alleen bleek na een jaar dat het niet lukte en gingen we het medische circuit in, maar helaas ook zonder succes en uiteindelijk besloten we ermee te stoppen. Van het toekomstbeeld van het hebben van een gezinnetje moesten we dus afscheid nemen en dat ging uiteraard met vallen en opstaan. Ik moest mijzelf opnieuw gaan ontdekken; wat vind ik belangrijk en wat is mijn toegevoegde waarde als mens en als vrouw? Grote vragen die me flink bezig hielden. Uiteindelijk heb ik mijn ervaringen een plek gegeven in mijn praktijk en naast de loopbaanvragen kun je ook bij mij terecht wanneer je eigen toekomstbeeld door omstandigheden is veranderd. Ik heb dit onder andere vertaald in de (online) training ‘Jouw dromen durven doen – de beDOELing!’ die binnenkort online gaat.

Bovenstaande is een inkijkje in wie ik ben als mens, mocht je interesse hebben in mijn professionele loopbaan kijk dan eens op mijn linkedIn pagina.

Klanten over Debbie:

‘Na een compleet verkeerde baan keuze wist ik zelf echt niet meer wat ik nu moest doen en wat ik graag wilde. Dankzij Debbie haar hulp heb ik inzicht gekregen in wie ik ben en wat ik leuk vind. Door juist hier eerst bij stil te staan heb ik ook ontdekt hoe ik mijn kwaliteiten kan inzetten en wat voor werk goed past bij mijn drijfveren.

Debbie zorgt met kritische vragen, humor en gezelligheid dat je nadenkt over wie jij bent en wat jij leuk vindt. Door de handige opdrachten die je mee krijgt kan je ook altijd gemakkelijk weer terugkijken en samenvatten wat je hebt besproken.

Ik heb veel geleerd van Debbie en had zonder haar hulp nooit stappen durven zetten iets voor mij zelf te doen met mijn creativiteit en het solliciteren op functies waarin ik nog geen ervaring heb. Mocht ik ooit nieuw advies nodig hebben kom ik zeker bij Debbie terug!’ Romy, coachklant


‘Voor geruime tijd ben ik zoekende geweest naar waar ík nou echt blij van word. Tijdens mijn sessies met Debbie heb ik meer inzicht gekregen in mijn kernkwaliteiten, persoonlijke drijfveren en meer leren vertrouwen op het maken van mijn eigen keuzes. Ook durf ik inmiddels meer te dromen en ben ik wat milder voor mijzelf geworden. Tevens vond ik Debbie heel prettig en persoonlijk in de omgang. Ze stelt vragen die je aan het denken zetten – net dat zetje dat je soms nodig hebt om zaken vanuit een ander perspectief te kunnen bekijken.

Middels haar hulp heb ik de keuze voor een nieuwe uitdaging gemaakt, wat nog steeds erg goed voelt!’ Kaylee, coachklant

‘De training die ik bij Debbie volgde heeft mijn kern blootgelegd, dat wat ik het allerbelangrijkste vind om te doen, waar ik in de wereld aan wil bijdragen. Ook gaf het mij inzicht welke dingen in ik in relatie daartoe op korte termijn kan bereiken en voor welke ik wat meer geduld moet hebben, en op welke manier ik daar wel aan kan blijven werken. Tijdens de training was ik al aan het solliciteren en met behulp van de inzichten uit de training heb ik de juiste keuzes kunnen maken. Inmiddels heb ik een baan waarbij ik mijn waarden in kan zetten!’ Andrea, deelnemer training

“Tijdens een training heb ik Debbie ervaren als een bekwame en plezierige trainer. Er was voldoende ruimte voor eigen inbreng en Debbie speelde daar goed op in.’ Jannie, deelnemer training

"Alles wat je aandacht geeft, groeit!"