Loopbaan Buro Factor D

Loopbaancoaching ontwikkeltraject

Meer werken en leven op jouw manier!

“Ik ben er ingerold, het is gewoon zo gelopen want ik heb geen idee wat ik wil”

Dit is een zin die ik regelmatig hoor van mijn klanten; de opleiding na het voortgezet onderwijs, de baan die na de studie kwam, het leven wat er geleid wordt. We rollen er vaak in en kiezen niet bewust voor datgene waar we blij van worden.

Het kan ook anders, met een loopbaancoach zet je snel grote stappen

Hoe fijn zou het zijn wanneer je wel die dingen doet die je echt wilt doen, daar waar jij bewust voor kiest? Dat je meer leeft en werkt op jouw manier en dat je het werk doet waar jij blij van wordt?

Ik help je als loopbaancoach bij de vragen waar je zelf al een tijdje mee worstelt. De vragen die je leven lijken te beheersen maar waar je alleen niet uitkomt. Met mij als loopbaancoach zet je al snel grote stappen in de juiste richting.

Samen gaan we op zoek naar de juiste keuze in jouw loopbaan en ontwikkeling. Dit doe je onder andere door de kern van je onzekerheden te vinden. Want waarom durf je je hart eigenlijk niet te volgen? Waarom lijkt die stap van de verandering zo groot? En wat zou er gebeuren als je ervoor kiest om te werken op je eigen manier?

Mijn doel als loopbaancoach is om je te helpen betekenis in je werk te vinden, zodat jij je gelukkig kunt voelen. Zowel op het werk als daarbuiten. Ik wil je helpen bij je dromen, of dat nou een andere functie is, kiezen voor het ondernemerschap of een grote reis maken.

Je hoeft niet langer met een bezwaard gevoel naar jouw werk te gaan. Je kunt iedere morgen weer vol goede moed uit bed stappen en ‘s avonds thuiskomen met een voldaan gevoel, wetende dat je alles uit je dag hebt gehaald.

Niets is mooier dan mensen te zien opbloeien en geluk te vinden op het werk en in het leven.

Begin met de volgende stap in jouw carrière en meld je aan voor coaching

Als jij jezelf hierin herkent en je zoekt naar een loopbaancoach in Groningen en omgeving, dan ga ik graag het gesprek met je aan.

Natuurlijk beginnen we met een vrijblijvend gesprek waar we elkaar persoonlijk beter leren kennen. Daarna is het tijd om te kijken naar waar je advies nodig hebt op loopbaan gebied en hoe we jouw kwaliteiten in de toekomst tot hun recht kunnen laten komen.

Misschien heb je zelf nog vragen over een traject en vind je het lastig om een nieuwe weg in te slaan. Ook dit komt aan bod. Pas als de persoonlijke klik er is kunnen we aan de slag om je advies te geven dat werkt en je daadwerkelijk gaat helpen.

Klik op de knop om je aan te melden voor een gratis kennismakingsgesprek:

Hoe ziet een loopbaancoaching traject er uit?

Het doel van het loopbaancoaching traject is om jou de benodigde inzichten en handvatten te geven omtrent jouw loopbaan vraagstuk. Ik help je in de juiste richting zodat je zelfverzekerd stappen kunt gaan zetten.

Het is belangrijk dat we eerst jou leren kennen. We gaan inzoomen op waar je nu staat en wat jouw doel is. Vervolgens kijken we naar wie jij echt bent: Wat zijn jouw drijfveren en waarden?

Wanneer we alle dingen op een rijtje hebben gaan we naar de volgende stap. 

Een loopbaancoaching traject bestaat uit meerdere gesprekken; naar aanleiding van jouw vraag bepalen we het aantal gesprekken. Mijn ervaring leert dat je in 2 – 4 gesprekken inzichten verwerft en dat je bij 6 en meer gesprekken ook tot gedragsverandering komt afhankelijk van je eigen inzet.

Waar liggen jouw kansen?

We kijken samen verder naar jouw kansen en brengen in kaart waar ze liggen op jouw pad. Samen zoeken we naar wat bij jou past en waar je je talenten kunt laten spreken. Ook zal duidelijk worden waar jij je kunt ontwikkelen en welke competenties jouw talenten het beste aanvullen om de volgende stap in je loopbaan te kunnen zetten.

Online coaching

Ik ben als coach gevestigd in Groningen maar mocht je niet in de buurt wonen en je wil wel door mij begeleidt worden dan is het ook mogelijk om online coaching te organiseren. Ik heb daar inmiddels veel ervaring mee opgedaan en het werkt voor de meeste mensen net zo goed! 

Debbie Schouten De loopbaancoach van Groningen

Mijn stijl van loopbaancoaching

Ik ben een loopbaancoach wiens stijl gekenmerkt wordt door positiviteit en daadkracht. Tijdens onze coaching sessies zul je merken dat ik je regelmatig uit je comfortzone haal en prikkel.

Ik geloof in een goed gesprek, maar ben niet alleen van het praten, ik geloof vooral in de koe bij de horens vatten en dingen doen. Daarom krijg je van mij passende opdrachten mee naar huis, zodat je ook zelf aan de slag kunt met je kwaliteiten ontdekken en versterken.

In mijn aanpak ben ik vaak anders dan de meeste loopbaancoaches. Dat heeft te maken met mijn persoonlijke ervaring. Ik wilde zelf altijd de kunstacademie doen, maar ik luisterde naar mijn ouders en koos voor Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Op die manier zou ik carrière gaan maken.

Tijdens mijn studie in Groningen kreeg ik te maken met een groot verdriet toen ik een vriendin verloor aan een verkeersongeluk. Ik werd ineens met mijn neus op de feiten gedrukt, het leven kan in één keer voorbij zijn en morgen is niet beloofd.

Later in mijn leven liep het leven weer niet zoals gehoopt. Mijn partner en ik hebben jaren tevergeefs geprobeerd een gezinnetje te stichten. We hebben het geprobeerd via het medische circuit maar ook dat lukte niet. Wederom werd mijn toekomstbeeld door elkaar geschud en moest ik mijn route op de kaart opnieuw uitstippelen.

We hebben zaken niet altijd zelf in de hand, maar onze toekomst is wat we er zelf van maken.k

Wat doet een loopbaancoach?

In de laatste jaren is de hoeveelheid coaches flink toegenomen, iedere dag lijkt er wel weer een nieuwe vorm van coaching bij te komen. Het is dus logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom leg ik je kort uit wat loopbaancoaching is.

Loopbaancoaching is meer dan alleen loopbaanadvies. Loopbaancoaches zijn er voor mensen die het gevoel hebben dat ze vastzitten in hun loopbaan. Dat kan zijn voor net afgestudeerde starters of voor mensen die al tientallen jaren bij het hetzelfde bedrijf werken.

Loopbaanbegeleiding is er voor mensen die merken dat ze een nieuwe uitdaging nodig hebben in hun carrière maar niet weten hoe ze die nieuwe weg moeten inslaan.

In plaats daarvan ondersteunt de coach je bij het oplossen van de vraagstukken. Door benodigde inzichten en handvatten omtrent het vraagstuk te geven, kan een klant zelf stappen zetten. Dus ben je op zoek zoek naar je eerste of een nieuwe baan? Of wil je een volgende stap in loopbaan zetten?

Een traject is meer dan alleen coach en cliënt,  we zijn partners, en met professionele begeleiding lossen we samen jouw loopbaanvraagstuk op.

Zoek jij een door Noloc gecertificeerde loopbaancoach in Groningen en omgeving, plan dan een vrijblijvend gesprek in met mij.